Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Ahad, 19 Disember 2010

tunic

Order dari putri milia......
mengambil masa lebih kurang sebulan lebih nak siap kan baju nie....

Selasa, 14 Disember 2010

sweater





sweater dan topi order dari kak milah utk cucu dia..
lebih kurang 3 minggu nak siap kannye...
menggunakan 3 biji benang Sirdar....

Isnin, 6 Disember 2010

crochet shoes

kasut nie kawan hasif tempah...
siap dalam masa 1 minggu...
nie pandangan tepi...
nie plak pandangan atas.....
harap dia suka ngan kasut nie..... ;)

Ahad, 28 November 2010

sock

minggu lepas aku gi ke Ampang Park utk beli benang nak buat sweater baby ada kawan tempah...

tiba2 terpandang plak yarn yg cantik nie brand Sirdar memandang kan mak aku ada cakap nak suruh aku buat stokin utk dia jadi aku beli la yarn nie tuk buat stokin dia...

Harga dia dalam rm23.oo seketu aku beli 2 ketul mungkin cukup kot tuk buat sepasang....

stokin nie still dalam proses utk menyiapkan nye....

Rabu, 17 November 2010

Topi

Hari nie dapat siap kan topi utk cucu kak milah...
Menggunakan benang knitpicks shine sport mmg lembut...
Lebihan benang vest ari tu...

Sent from my iPhone

Khamis, 11 November 2010

Buku utk dijual




rm 20.00-sold



rm50.00-sold


Buku felt nie tuk dijual....


masih dalam keadaan baik dan berbalut dgn plastik....


sesiapa berminat boleh email saya..


Nurrie_1981@yahoo.com

Rabu, 27 Oktober 2010

Shawl

Skrang nie aku tgh belajar knit shawl....aku guna benang minlon super crepe dah lama beli benang nie baru skarang aku guna.... Shawl yg aku tgh buat nie nama nyer Adamas shawl....
Walaupun pada mulanye agak keliru tapi setelah kakRozi explain, baru aku paham...takde la susah sgt .....
TQ Kak Rozi.... ;)

Sent from my iPhone

Khamis, 21 Oktober 2010

Laptop casing

tempahan dari kawan Hasif....TQ

Jumaat, 15 Oktober 2010

Parcel


semalam barang yg aku order dari personal shopper Moleygarden store telah sampai mengambil masa lebih kurang 10 hari utk tiba....antara barang2 yg aku order...
Yarn dari Knitpick ni mmg dah lama berangan nak beli akhir nye dapat jugak...
aku beli benang jenis shine sport sgt lembut dan seketu lace yarn berangan nak buat shawl


Yang nie plak jelly rolls tuk patchwork beli dari fabric.com...



yang nie cable tuk interchangable needle saiz dia 150cm.....
Thank You MoleyGarden Store..... =)




Isnin, 11 Oktober 2010

Yarn

Memang tak boleh jumpa benang la, kalo jumpa mesti nak beli....
Benang nie aku beli kat kedai Haby & Wools brand Sirdar seketul rm19.90...
Tapi tak tau lagi nak buat apa ngan benang nie.... =)

Sent from my iPhone

Ahad, 10 Oktober 2010

Knitting

Rupanye adik lelakiku berminat nak belajar knitting...

Hari tu balik dari UiTM dia mintak aku ajar kan..

Ni lah hasil nye walaupun tak berapa kemas tapi ok la kan budak laki nye hasil tangan... =)

Sabtu, 9 Oktober 2010

Sock

setelah berminggu2 belajar buat stokin akhir nye bejaya jugak siap sebelah....=)

Rabu, 6 Oktober 2010

Yarn

Dah lama rasanya tak update blog nie....

Minggu lepas aku ada beli benang Rowan cotton Rope kat website www.whichcraft.co.uk benang kat web nie sangat murah dia jual seketul 1 pound bila dah convert jadi RM4 aku beli dalam 8 ketul +shipping dalam RM60 sgt berpuas hati dgn harga nye.....

kat web lain yarn nie masih mahal.....

siap bagi coklet lagi.... =)

Selasa, 17 Ogos 2010

Pattern

Sangat xcited...aku telah berjaya buat pattern nie....walaupun tak brapa kemas...aku Akan Cuba lagi... :)
Pas nie nak try buat pattern lain plak...

Sent from my iPhone

Isnin, 16 Ogos 2010

Ellysha's shrug

Akhir nye siap shrug utk ellysha...
Baju nie guna benang Rowan jenis cotton rope guna lebih kurang 4 ketul....
Mengambil masa lebih kurang tuk siap kan....

Sent from my iPhone

Ahad, 1 Ogos 2010

Vest

siap jugak vest nie..... Lebih kurang dalam 3 minggu nak siap kan....
Vest nie tuk Faezah yg bakal melahirkan baby nyer pada bulan 9 nanti.... guna 3 ketul benang 2 cream 1 biru mmg lembut benang nie....

Sent from my iPhone

Jumaat, 30 Julai 2010

Fabric

Hari nie aku cuti Ada outing ngan cousin kitorg gi tgk wayang citer Salt best gak citer dia walaupun memula citer dia cam slow skit...
Lepas abis je tgk wayang kitorg main bowling lak kelakar je rasa nye tak pernah main la kata kan siap bola tinggal blakang lagi...heheh mmg seronok sekali skala dapat kuar ngan cousin2 yg dah beranak nie.... :)
Pas tu kitorg gi makan kat Ikea cla kata kat ctu meatball dia sedap jadi kitorg pun try la....
Pastu kitorang masuk ikea cla nak beli barang2 skit, esok dia nak pindah Rumah.... Tapi lain yg aku nampak... Hehehe
Kain cotton dia cantik,tampa berlengah aku terus beli semeter hajat di hati nak buat knitting needle casing... Tak tau la bila berkesempatan nak buat....
Sent from my iPhone

Ahad, 25 Julai 2010

Topi

Top tuk cla....TQ

Sent from my iPhone

Rabu, 21 Julai 2010

Jacket

Benang nie aku order Dari yarn-paradise Aku beli 8 ketul harga nye dalam rm78.00....

yarn nie nak buat jacket ala2 Burberry wool coat,. atas permintaan adik aku tu nak beli mahal giler jadi aku tolong la knit kan utk dia tak tau la brapa lama boleh siap....

Sent from my iPhone

Ahad, 18 Julai 2010

Felt

Ada sesiapa berminat nak beli felt nie 14 colour rm 65.00...

Email saya di nurrie_1981@yahoo.com


Sent from my iPhone

Jumaat, 16 Julai 2010

Yarn

Yarn ni aku beli dari Kak Rozi nak buat sweater tuk kawan aku....
Smlm baru sampai Suka sangat dgn yarn nie.... Lembut lak tu....
Rasa nnt nak beli lagi .....

Sent from my iPhone

Rabu, 14 Julai 2010

Circular needle

Sedang mencuba circular needle nak buat top rasanye cable nie panjang jadi tak leh nak sambung ujung nye.... Huhuhu

Sent from my iPhone

Sabtu, 10 Julai 2010

Laptop casing

jumaat lepas adik ku hasif balik Dari Uitm....
Dia suruh aku buat satu laptop casing tuk kawan dia....
Aku try tuk siap kan dalam masa 1 hari sampai tak cukup tido la.... Huhuhu
Benang nie aku beli kat Macy kat petaling street harga dia rm11.90 Ada 6 ketul...

Sent from my iPhone

Isnin, 5 Julai 2010

Topi

di tempah oleh kak ina.....

Sabtu, 3 Julai 2010

Kucing

Kesian kucing ku.....lehernye terluka rasanye bergaduh ngan sekor lagi kucing jantan....
Dah 3 hari dia menyorok bawah kerusi taknak keluar tak nak makan....kesian tgk dia....bulu dia pun dah tak terurus berserabut Dan kotor...
Lepas panggil vet datang Rumah, dia bagi antibiotik, baru la kucing nie nak makan ....

Sent from my iPhone

Isnin, 7 Jun 2010

Interchangeable circular

Hari aku terima circular needle yg aku order Dari Kak Dayah... Thanks Kak cuz tolong belikan tuk saya....
Needle nie order Dari web knitpicks.com jenis nickel plated....

Mula2 skali aku nak try buat topi guna jarum nie .... Harap2 berjaya .... ;)
Sent from my iPhone

Jumaat, 21 Mei 2010

knitting

Lunch tadi aku berjalan2 di jalan batai dan ternampak magazine nie love of knitting dan simply knitting walau pun harga nye agak mahal ku beli jugak...heheheh



banyak pattern dalam magazine nie....sume nye cantik2....
tapi tak reti nak baca pattern dia....macam mana nak buat nie.....huhuhuhu.......


geram nya cammner nak buat baju2 nie...huhuhu....







Sent from my iPhone