Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Rabu, 12 November 2014

Baby cardigan 0-12 mths

White bolero
Lacy black cardigan with white flower
Lace yoke cardigan

Order dr customer....
White bolero.. using 4 season yarn from spotlight...
4.5mm knitting needle...
Seminggu nk siap kan bolero ni

Lacy black cardigan with white flower ... yang ni pattern sendiri ... pattern raglan "V" veck... knit from top to bottom laju dan cepat....
Yarn baby love ice yarn ada shining skit lembut dan sesuai tuk baby..
4mm knitting needle

Pink Lace yoke cardigan ni amik kat website ravelry senang nk buat...sama jugak top to bottom...
Dgn crochet hat with brim and mary jane booties
Yarn nako saten sama juga ada shinning skit kat yarn ni....sesuai utk buat baju baby lembut...
Rasanye sgt sesuai guna 4.5mm...dia akan loose skit berbanding dgn 4mm dia jadi padat....

Khamis, 6 November 2014

Baby props

Knitted & crocheted tie
Knitted bow tie

Order dari zara halena utk photoshot newborn..thanks kak nur... :)

Isnin, 20 Oktober 2014

Custom made order

Ni order dari opismate utk anak buat dia... beanie and sock..siap dalam masa 1 minggu....
yarn nako saten...
Needle dpns 4mm

Isnin, 6 Oktober 2014

Yarn

Rasanye knitter ni xpernah puas dengan yarn...
Sama la mcm aku yarn dah ada 2 tong tapi tak cukup2....hehe
Ni yarn dari UK nama nyer cygnet 1st time dgr nama yarn ni....
Kawan pergi becuti ke UK beli kan utk aku... thank u friend... :D

Khamis, 28 Ogos 2014

Olaf hat

Olaf hat

Siap lagi 1 order....
Kali ni olaf hat..1st time buat hat macam ni....hehe

Guna benang marvel soft 8ply
Crochet hook 3.5mm

2 3 minggu ni macam banyak pulak aku crochet.....lama tak knitting...huhuh...

Selasa, 26 Ogos 2014

Cardigan (3yo)

Siap sehelai cardigan untuk budak umur 3 tahun....
Aku guna nako yarn knitting needle 3.5mm....
Lembut benang ni sesuai untuk knit baju baby.....

Jumaat, 22 Ogos 2014

Mariusgenser snowcap & baby romper

Ni hasil selepas 2 3 hari gigih knit snowcap ni...
Ni hasil nyer....mariusgenser cap

Kali ni nak upload pic snowcap ni...snowcap ni siap minggu lepas....aku knit snowcap ni untuk seorg kawan.....aku memang suka dengan pattern mariusgenser ni....ambik masa dalam seminggu nk siap.....
Aku guna merino gold yarn merah biru dan putih... knitting needle saiz 3.5mm

null
Romper

Ni pulak baby romper...order dari customer dari Hannah Sewing Knitting page.... romper ni 1st time aku buat...Alhamdulillah menjadi....dah customer pun suka....
Aku guna yarn 4 season from spotlight...knitting needle saiz 4mm
Pattern tak de....main ikut suka hati je...heheh

Baby props

Baby beanie
Knitted soccer ball
Baby spartan cap
Ladybird set
Bee set
Baby beanie
Baby cable blanket
Baby blanket
Thanks zarahaleena dari Camora arts... sebab order dari kita baby props untuk photo shoot new born....
Banyak topi yg aku tak pernah buat...ni 1 st time aku buat....kebanyakan nyer crochet....sebb aku more to knitting....
null

Sabtu, 31 Mei 2014

Order..

Alhamdulillah....akhirnye hoodie sweater yg diorder oleh my return customer siap...
Aku ambik masa dalam 3 minggu untuk siapkan hoodie sweater ni...saiz M
Ni 1st time aku knit sweater raglan untuk saiz dewasa....sangat risau kalau tak menjadi...tapi Alhamdulillah...sweater ni menjadi dengan jayanyer...heheh


yarn : nako pashmina (navy blue) 
Neddle saiz : 4mm

Projek ke-2 yg siap utk bulan ni spartan earflap


Yarn : ice yarn gonca (grey)
Utk rerambut tu aku guna benang nona

Ni plak sweater untuk budak 3 tahun


Yarn : nako red + yellow

Isnin, 28 April 2014

New project..

Lama rasanye tak mengupdate blog ni...
Banyak projek yg tak sempat lagi nk diupdate kat sini...
Ni antara projek yg terbaru siap pada tahun ni 2014..

                                                                  Yarn : milk cotton
Pattern : spring leaves

Sweater ni ambik masa dalam 2 bulan jugak la nk siap..sebab projek ni macam selingan je....kalau boring2 aku knti baju ni....