Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Ahad, 9 September 2012

wip shawl lace

Dah lama rasanyer aku teringin knit shwal lace..., sekarang baru ada masa nak knit....
nama shawl ni adamas shawl...

aku guna benang alize angora swap dengan rakan fb melinda..memang dah lama nak benang angora ni.. akhirnye dapa juga merasa knit yarn ni.... thanks melinda... :)

ini angora real 40
panjang dia dalan 500++ meter
memang menawan kaler dia..
tak sabar nak tgk hasil nyer...
 
Ni hasilnyer... walaupun baru sikit naik shawl ni dah nampak lace2 nyer...
sangat teruja nak siapkan shawl ni...
mungkin dalam bulan depan baru boleh siapkan shawl ni..
sekarang ni tengah sibuk siapkan order dari dari customer....
 
 
 

sweater xxxl

Dalam bulan August ni aku sibuk siap kan order sweater pullover saiz xxxl, memang sangat mencabar saiz paling besar aku pernah knit saiz xl.

aku menggunakan benang chainette wool navy blue brand ice
panjang benang ni dalam 250meter menggunakan jarum saiz 4mm.

bahagian belakang

ini hasilnye setelah sebulan mengenit.... badan semua dah siap tinggal nak buqt tangan sahaja....
mungkin esok lusa siap lah sweater ni...

Jumaat, 3 Ogos 2012

Order

Order ni dari siti aisyah
Thanks ye aisyah... Harap aisyah berpuas hati dengan hasilnyer....
Ini antara baju2 yang ditempah oleh aisyah...




Baby cardigan



Baby sweater



Baby sweater



Vest



Adult sweater



Pillow case



Tisu cover



Cardigan

posted from Bloggeroid

Isnin, 30 Julai 2012

baby dress

ni order dari kak siti...
ni benang yang aku gunakan
brand ice baby design panjang benang ni dalam 350 meter
cukup utuk buat derss dan booties


ini haslinyer...
dress yang telah di knit digambungkan dengan lace pattern kat bawah
sangat puas hati dgn haslinyer..


 booties


Ahad, 29 Julai 2012

sock

dalam minggu lepas aku belajar knit sock...
walaupun sebelum ni aku oernah knit sock tapi dah lupa...
hari sabtu lepas aku, kak fiza dan hasnida jupa kat wangsa walk kitaorng buat knit together...
Dari pukul 10.30pagi sampai lah jam 6.00 petang....
banyak ilmu tentang knitting kitorg kongsi....

Add caption
 ini hasil pemblajaran aku haritu... kak fiza ajar step by step sampai siap sepasang...
sangat2 teruja bila dah siap sepasang....
sock ni guna baby love... muat untuk newborn hingga ke 3 bulan..



Yang ni pulak sock 2.. guna red heart kids sangat suka dengan colour dia.. semua sock ni siap dalam 2 jam...


ini pun menggunakan red heart kidS


Sabtu, 28 Julai 2012

crochet

kali ni nk tunjuk baju2 yang di crochet oleh bapa ku....

semua baju dikait menggunakan cotton indonesia...







blouse



tunic



Ahad, 27 Mei 2012

crochet shawl

sudah lama tak update blog ni...
kali ni nak tunjuk crochet shawl yang dikait oleh bapak saya....
shawl ni order dari customer...


shawl ni dikait menggunakan benang magic light panjang dia lebih kurang dalam 300++
bapak ku guna lebih kurang 3 buku lebih utuk siapkan shawl ni..
banyak jugak benang yang digunakan...

ini lah hasil nyer...setelah dicrochet selama 4 hari... shawl segitga..... :)

Jumaat, 4 Mei 2012

Cable cap

Ni projek 2 minggu lepas order dari Nor Azila





Cable cap ni guna 2 buku benang viscose premium...
Harap dia berpuas hati... :)

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Baby dress set

Dah lama rasanya tak update blog ni...
Dalam minggu ni aku dah siapkan 2 set baby dress order dari customer...


Ni order dari Elle, aku gunakan benang Baby Love mint green, aku ambik masa selama seminggu nak siap kan set ni....




Ni pulak order dari aunty Ida... aku gunakan benang magic light pink.., yang ni aku buat lace skit kat bahagian bawah dan aunty ida suka dengan pattern ni...

Ahad, 22 April 2012

wip

ni wip minggu ni harap boleh siap hari ni  :)


Jumaat, 20 April 2012

Booties

Minggu nie banyak pulak aku knit booties...
Ni antara booties yang aku knit..
Nama booties ni Mary Jane




Ni menggunakan Nako lolipop yarn memang yarn ni untuk baby..




Yg ni pulak guna benang magic light pink.




Yang ni guna benang baby love...


Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 16 April 2012

Cable cab

Siap lagi satu cable cab order dari nana... :)

Jumaat, 30 Mac 2012

yarn for sale



zaol camelon yarn
4.5-5mm
50g
80m
rm18

nako print mega
grey
78m
6.5-7mm
RM15.00

nako print mega
brown
78m
6.5-7mm
RM15.00

nako print mega
white
78m
6.5-7mm
RM15.00

Rabu, 28 Mac 2012

Book for sale


Quilts book.



Rm 25.00 (termasuk postlaju)



                           Rm 25.00 (termasuk postlaju)





Buku Quilts nie utk dijual pattern sheet masih melekat kat dalam buku blom dikoyakkan lagi...

Masih dalam keadaan baik dan berbalut dgn plastik..

sesiapa berminat boleh email saya...



Selasa, 27 Mac 2012

Jelly rolls & charm pack for sale





Saya nak let go jelly rolls dan charm pack ni....
Jelly rolls - rm120.00 - sold
Charm pack - rm30.00 - sold

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 14 Mac 2012

Raglan sweater

Hari ni siap satu lagi projek..
Kali ni aku buat sweater untuk diri sendiri... Heheheh




Sweater ni aku guna rowan cotton rope dan indigo melage khaki...




Kali ni aku buat raglan sweater, tak payah lah nak jahit2....
















Ini bahagian tangan...





Ini hasilnye... Aku ambik masa 2 minggu nak siapkan sweater ni....
Sweater ni aku nak bawak gi Korea esok... Seronoknyer...
Tak sabar nak gi sana...dan nak borong benang.... Hehehe

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 8 Mac 2012

Snow cap

Snow cap order dari kak Salina...
Thanks kak.... (=^ェ^=)



Using viscose premium yarn
Black + white

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Yarn

Minggu lepas aku terima lagi yarn dari Turki....
Yarn kali ni nak buat order dari customer....





Ini lah yarn nye...










Ni baby love yarn suka ngan yarn nie lembut je...
Yarn ni nak buat cardigan untuk adik aku dia order...
Dia suruh combine kan 2 kaler ni....
Lepas ni mungkin aku akan tambah collection colour yarn ni....





Ni pulak organic cotton...
Nak buat cable beanie...
Kaler hitam...





Yarn ni aku beli kat Haby & wool brand Sirdar Snuggly..
Saja beli nak tambah colour collection...





Yang ni pulak benang Katia Candy beli dari Fasya...
Harga sebenar rm49.90...
Benang ni memang best....
Kalo ada duit terlebih boleh beli lagi.. Hehehehe











Dua benang ni beli dari Elle...
Tak tau nak buat apa lagi....hehehe
Suka tengok kaler hijau ni...


Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone