Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Isnin, 30 Mei 2011

Parcel

Hari nie aku terima parcel dari Herrschners.com online shop dari US....aku beli yarn lagi... Heheheh tak leh tahan tengok Red Heart Yarn..colour yg menarik...




Berbagai bagai colour...Suka... =)

Ini antar colour2 yg aku beli kat web tu...




Red Heart® Classic® Yarn Mexicana




Red Heart® Super Saver® Yarn – Economy Size Yarn Piñata




Red Heart® Super Saver® Yarn – Economy Size Yarn Bonbon Print




Red Heart® Classic® Yarn Shaded Teals

Tak sabar rasanye nak knit yarn nie... =)

Jumaat, 27 Mei 2011

Sweater


Projek kak salwa yg ke-2 telah pun siap....
Projek ke-2 nie sweater untuk anak lelaki dia....sweater nie menggunakan 3 ketul nona..
Skarang nie dia dalam proses untuk siap kan sweater yg ke-3...
Dalam ramai kakak2 yg nak belaja knitting dari aku, aku rasa kaksalwa je yg betul2 serious nk blaja... Harap lepas nie dia buat lebih banyak projek dari knitting...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 24 Mei 2011

WIP

Ni progress baju kawin sepupu aku... Dalam masa 3 minggu dapat buat banyak nie je... Sebab banyak sangat gangguan... Hehe




Ni pic dari dekat baju nie....
Brapa kali rasa nya aku dok bukak dan knit balik sebab salah kira ....



Harap2 baju nie sampat siap masa dia kawin nnt.... =)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Jumaat, 20 Mei 2011

Sirdar yarn

Hari nie balik dari opis aku singgah kat Ampang Park nak beli hamper ....
Tunggu kakak aku lambat sangat jadi aku singgah sekejap kat Haby & Wools..
Aku pun memang nak beli yarn tuk buat topi pakcik aku tempah... Dia nak kale hitam putih...
Ini lah yarn yg aku beli...
Sirdar Chunky panjang dia 150m...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Jumaat, 13 Mei 2011

Kumihimo disk

Hari nie stop buat knitting jap....
Tadi tgh dok kemas2 buku terjumpa buku nie...



Aku beli kat kinokuniya beberapa tahun lepas....pas tu terus teringat kat kumihimo disk yg aku beli online kat website Joggles.com
Masa tu cari kat KL tak jumpa jadi terpaksa beli online....




Dalam nie ada sediakan cara2 nak buat gelang friendship .....




Ini setelah beberapa round....



In pandangan depan... Benang tu kita akan alih2 kan mengikut no. Kat disk tu...



In hasilnye setelah beberapa minit melilit.....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 4 Mei 2011

cardigan

Ni cardigan yg ke2 aku buat menggunakan benang cottonac dari ice yarn....
Aku buat dalam masa 2minggu .... hari ni baru berkesempatan post kat sini...
pas nie boleh start cardigan yg ke3 , cam tak cukup benang jer, nak kena beli lagi la nampak nye....

Isnin, 2 Mei 2011

Topi

Order dari my cousin Dek Nor...Dia akan melahir kan 1st baby dia pada 6 Mei nie...Harap Sumenye Selamat...amin....
Topi & Kasut baby nie guna knitpick yarn ...