Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Khamis, 31 Mac 2011

Cardigan




Cardigan nie masih belum siap sepenuh nye... :)
Tepi cardigan nie perlu dicrochet skit supaya nampak kemas....

Lepas ni boleh start buat cardigan yg lain plak.....
Harap semua order dapat siap dalam bulan April.....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 22 Mac 2011

Order...

Sekarang nie sedang membuat cardigan yg di order oleh kak lyn....
Semua projek terpaksa stop dulu....

Isnin, 21 Mac 2011

Yarn




Last week aku terima parcel lagi dari Turkey.... Benang yg baru aku order.... Huhuhu

Ni benang2 yg aku order dari Yarn Paradise....



Ni benang jenis Narrow Cotton Ribbon Blue benang nie nak buat baju order dari Nana benang ni dia pilih sendiri....







2 benang nie kak Salwa order, dia dah pandai knit, benang nie dia nak buat sweater tuk anak dia... Benang yg dia beli Derya Cotton Light Blue dan Cellulose Black.... Kita tunggu hasil nye....




Ni plak benang aku Soft Spiry Salmon, Pink Shades suka tgk kaler dia.. Menambah koleksi benang... Heheheh




Ni plak benang cottonac aku beli 8 ketul ... Benang ni nak buat order dari kaklin... Dia order 3 cardigan untuk anak perempuan dia....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Topi


Di tempah oleh rakan FB...
Mengambil masa 1 hari je nak siap kan...
Menggunakan benang KnitPicks shine sport cream colour ngam2 sebijik benang di gunakan....

Sabtu, 5 Mac 2011

WIP

Minggu lepas rasanye aku ada beli benang Summer Rose dari Yarn Paradise...

Kaler nye sungguh colourful and i like....heheheh

akibat tak tahan tengok kaler benang nie aku pun mulakan projek baru...heheheh

Ni hasil nye setelah knit beberapa row.....

Aku terjumpa patter diamond kat dalam internet dan try buat kat benang nie hasil nye sungguh memuaskan hati...... cantik... ;)

Khamis, 3 Mac 2011

Projek baru....

Sabtu lepas aku gi Sungai Wang dan singgah kat lily handycraft....Tujuan ke sana nak mintak advice about my tunic...

Tapi pas dia bagi advice terus dia tanye aku taknak buat baju baru ker....?aku paham la maksud dia nak suh aku beli benang kat situ....huhuhu

Walaupun aku cuba tak nak beli tapi...........aku beli gak..heeheheheh

Ni benang yang aku beli kat kedai tu brand Filatura Di Crosa jenis Millefili Fine 100% cotton lembut..... yanng satu lagi tu Rich More jenis Polyura katanye benang nie imported dari Jepun... Paham2 je la harga dia ekh...hehehehe Kalau dah dari Jepun tuh....huhuh

Ni rupanye bila dah diknit benang tu dicombine berdua jadi nampak agak fancy skit....

Nie pattern yang aku tgh buat..... kite tunggu la macam mana hasil nye.... ;)

Selasa, 1 Mac 2011

Topi

Ini handmade kak Salwa, dia baru blaja knitting dari aku....
Dia ambik masa seminggu nak siap kan topi nie walaupun banyak dugaan yg melanda ( anak dia gi tarik benang )...heheheheh siap jugak....
Mula2 aku ajar knit topi nie pattern knit dan purl esok nye aku tgk patter dah tukar jadi garter....
Pas nia aku nak ajar dia knit sweater lak...
Seronok bila ada geng mengait nie... ;)

Sent from my iPhone