Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Ahad, 27 Februari 2011

Tunic

Ni projek ke-2 yang siap pada bulan nie...sangat berpuas hati ngan hasil nye.....

Bawah baju tu aku crochet 3 line....jadi dia tak begulung.....

ni plak pattern yang aku gunakan tuk buat tunic nie....

Aku gunakan benang Brillian 90%polyster aku beli kat Lily handycraft aku guna dalam 9 ketul benang....

Sabtu, 26 Februari 2011

Knitting book

Semalam berjalan2 di Bukit Bintang....tetiba ternampak plak Tims ada buat sale....

Nie buku yang sempat aku beli.....

Buku nie ada 250 pattern lace cantik2 belaka.....

ada 50% diskaun....

ni plak pattern baju tuk bebudak lelaki dan perempuan...

Ni pun ada 50%diskaun.....

Long jacket

Akhir nye setelah lebih kurang 3 minggu buat baju ni siap jugak guna 20 ketul benang wool bulky.....

nie hasil nye long jacket yg di request oleh Hasif....

dah lama gak dia mintak tolong aku knit kan satu tuk dia ,dapat gak akhirnye

harap dia suka ngan jacket nie..... ;)

Jumaat, 25 Februari 2011

Tupperware cozy

Percubaan mengait guna needle baru...huhuh best gak needle nie kesat skit.... sesuai untuk orang yang baru nak belaja knitting tak de la stitch tu menggelongsor keluar dari jarum....

nie tgh nak buat tupperware cozy dah lama nak buat nie tapi tak de masa....huuhuh

ni belum cantum lagi pattern dia pun senang je knit 5 purl 5...

guna benang minlon L jarum 6mm....

Ni la hasil nye tak lama nak buat tupperware cozy nie dalam 2 jam siap....heheheh

Rabu, 23 Februari 2011

Knitting needle

Hari nie terima parcel lagi dari UK beli knitting needle kat website woolstack banyak neddle knit pro dan accessories kat situ....

Nie Spectra FlairAcrylic interchangeable needle berangan sendiri punya....hehehhe

Needle nie my friend mintak tolong belikan, dia baru blaja knitting dari aku, skrang nie dia guna my stright needle..dia selalu tgk aku knit jadi dia pun berminat nak blaja.....

Ni baru aku punye.... :) special shorter length utk knit around......

Khamis, 17 Februari 2011

Parcel

Hari nie aku terima parcel dari Yarn Paradise..........

Benang yg coklet tu namanye Wool Bulky, yarn tu aku buat jacket untuk my brother ....sebelum nie aku ada beli lebih kurang 16 ketul tapi masih tak cukup..huhuh

kali nie aku tambah lagi 8 ketul harap2 cukup la...benang nie tak panjang 50g dalam 50meter 50%wool 50%acrylic sesuai la tuk adik aku nak pakai waktu malam kat U ......

Benang yang colourful tu plak nama nye summer rose mmg tak tahan tgk kaler dia bekenan sangat untuk menambah koleksi benang...hehehe

memang tak leh tahan tgk benang2 nie tambah plak kat Yarn Paradise setiap hari selasa mesti ada sale....harga dia plak gile punya murah.....

tak tau lagi nak buat apa ngan benang nie mungkin tunic utk diri sendiri...hhehe ;)

Rabu, 9 Februari 2011

yarn

Hari ni aku terima parcel dari Uk....
sungguh xcited.... :)



Yarn nie aku beli kat ebay, seller dia eileen4868, banyak gak yarn dia jual ada brand sirdar, wendy...banyak lagi la harga pun berpatutan....shipping pun tak la mahal sangat....tapi kena tunggu lama sikit la nak dapat benang nie sebab bayar shipping murah... ;)
Nama benang nie Wendy Pure 100% bamboo...lembut jugak...
nak buat lacy wrap pattern dia dalam mag Yarn Forward Keluaran Feb 2011, memang cantik....
memang sesuai kalo pakai lacy wrap nie kat opis.... :)