Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Rabu, 27 April 2011

Sweater & WIP

Ini sweater yg ke-3 aku knit....
Sweater yg ke-2 dah siap cuma tinggal nak cantum je....
Yg nak mencantum yg malas skit tu... Hehehehe



Baru siap beberapa row...
Bawah tu ada patter lace skit....
Target nak siap kan sebelum bulan 5 huhuhu....
Bulan nie je dah 2 sweater aku siap kan....







Sambil2 aku knit sweater tu aku start lagi satu projek....
Cadang2 benang kilat nie nak buat baju khawin for my cousin...
Rasanye sempat kot, sebab dia kawin tahun depan....




Nie pattern baju,aku lupa plak apa nama pattern lace nie...
Pattern nie aku dapat kat dalam buku Lace & Eyelet yg aku beli kat times bookstore masa dia buat sale dulu.....

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 ulasan:

  1. wow.. hebatlah kak Wie ni.. 2 sweater dalam sebulan :) kagumnya...
    Kak Wie knitting dah lama ya? Boleh kak Wie kongsi macam mana kak Wie minat knitting ni? Kagum tengok kak Wie selalu buat sweaters.. all the best for the wedding dress :)

    BalasPadam
  2. tak de la hebat mana..hehehe
    rasanye dah 7 tahun akak berknitting nie...
    mula2 akak blaja crochet pas tu baru blaja knitting... knitting nie blaja sendiri dari buku jepun. akak tak brapa pandai sangat US nye pattern. Baru2 nie je bejinak2 ngan US nye pattern...heheh
    masa mula2 blaja pun mmg buat sweater....akak banyak buat baju... :)

    BalasPadam
  3. Oh... lama nya .. 7 tahun? lama kak wie.. saya ingat kak Wie belajar knitting dulu baru crochet sebab kak wie banyak projek guna knitting :) hebat lah.. awal-awal terus kait baju.. kak Wie memang dah banyak pengalaman buat sweater kan? hihi.... kalau saya ada tak faham, boleh saya belajar dari kak Wie. Mohon tunjuk ajar :)

    BalasPadam
  4. apa salah nye kalo akak boleh tolong akak tolong... ;)

    BalasPadam