Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Khamis, 28 Ogos 2014

Olaf hat

Olaf hat

Siap lagi 1 order....
Kali ni olaf hat..1st time buat hat macam ni....hehe

Guna benang marvel soft 8ply
Crochet hook 3.5mm

2 3 minggu ni macam banyak pulak aku crochet.....lama tak knitting...huhuh...

Selasa, 26 Ogos 2014

Cardigan (3yo)

Siap sehelai cardigan untuk budak umur 3 tahun....
Aku guna nako yarn knitting needle 3.5mm....
Lembut benang ni sesuai untuk knit baju baby.....

Jumaat, 22 Ogos 2014

Mariusgenser snowcap & baby romper

Ni hasil selepas 2 3 hari gigih knit snowcap ni...
Ni hasil nyer....mariusgenser cap

Kali ni nak upload pic snowcap ni...snowcap ni siap minggu lepas....aku knit snowcap ni untuk seorg kawan.....aku memang suka dengan pattern mariusgenser ni....ambik masa dalam seminggu nk siap.....
Aku guna merino gold yarn merah biru dan putih... knitting needle saiz 3.5mm

null
Romper

Ni pulak baby romper...order dari customer dari Hannah Sewing Knitting page.... romper ni 1st time aku buat...Alhamdulillah menjadi....dah customer pun suka....
Aku guna yarn 4 season from spotlight...knitting needle saiz 4mm
Pattern tak de....main ikut suka hati je...heheh

Baby props

Baby beanie
Knitted soccer ball
Baby spartan cap
Ladybird set
Bee set
Baby beanie
Baby cable blanket
Baby blanket
Thanks zarahaleena dari Camora arts... sebab order dari kita baby props untuk photo shoot new born....
Banyak topi yg aku tak pernah buat...ni 1 st time aku buat....kebanyakan nyer crochet....sebb aku more to knitting....
null