Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Isnin, 30 Julai 2012

baby dress

ni order dari kak siti...
ni benang yang aku gunakan
brand ice baby design panjang benang ni dalam 350 meter
cukup utuk buat derss dan booties


ini haslinyer...
dress yang telah di knit digambungkan dengan lace pattern kat bawah
sangat puas hati dgn haslinyer..


 booties


Ahad, 29 Julai 2012

sock

dalam minggu lepas aku belajar knit sock...
walaupun sebelum ni aku oernah knit sock tapi dah lupa...
hari sabtu lepas aku, kak fiza dan hasnida jupa kat wangsa walk kitaorng buat knit together...
Dari pukul 10.30pagi sampai lah jam 6.00 petang....
banyak ilmu tentang knitting kitorg kongsi....

Add caption
 ini hasil pemblajaran aku haritu... kak fiza ajar step by step sampai siap sepasang...
sangat2 teruja bila dah siap sepasang....
sock ni guna baby love... muat untuk newborn hingga ke 3 bulan..



Yang ni pulak sock 2.. guna red heart kids sangat suka dengan colour dia.. semua sock ni siap dalam 2 jam...


ini pun menggunakan red heart kidS


Sabtu, 28 Julai 2012

crochet

kali ni nk tunjuk baju2 yang di crochet oleh bapa ku....

semua baju dikait menggunakan cotton indonesia...







blouse



tunic