Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Jumaat, 30 Mac 2012

yarn for sale



zaol camelon yarn
4.5-5mm
50g
80m
rm18

nako print mega
grey
78m
6.5-7mm
RM15.00

nako print mega
brown
78m
6.5-7mm
RM15.00

nako print mega
white
78m
6.5-7mm
RM15.00

Rabu, 28 Mac 2012

Book for sale


Quilts book.



Rm 25.00 (termasuk postlaju)



                           Rm 25.00 (termasuk postlaju)





Buku Quilts nie utk dijual pattern sheet masih melekat kat dalam buku blom dikoyakkan lagi...

Masih dalam keadaan baik dan berbalut dgn plastik..

sesiapa berminat boleh email saya...



Selasa, 27 Mac 2012

Jelly rolls & charm pack for sale





Saya nak let go jelly rolls dan charm pack ni....
Jelly rolls - rm120.00 - sold
Charm pack - rm30.00 - sold

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 14 Mac 2012

Raglan sweater

Hari ni siap satu lagi projek..
Kali ni aku buat sweater untuk diri sendiri... Heheheh




Sweater ni aku guna rowan cotton rope dan indigo melage khaki...




Kali ni aku buat raglan sweater, tak payah lah nak jahit2....
















Ini bahagian tangan...





Ini hasilnye... Aku ambik masa 2 minggu nak siapkan sweater ni....
Sweater ni aku nak bawak gi Korea esok... Seronoknyer...
Tak sabar nak gi sana...dan nak borong benang.... Hehehe

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 8 Mac 2012

Snow cap

Snow cap order dari kak Salina...
Thanks kak.... (=^ェ^=)



Using viscose premium yarn
Black + white

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Yarn

Minggu lepas aku terima lagi yarn dari Turki....
Yarn kali ni nak buat order dari customer....





Ini lah yarn nye...










Ni baby love yarn suka ngan yarn nie lembut je...
Yarn ni nak buat cardigan untuk adik aku dia order...
Dia suruh combine kan 2 kaler ni....
Lepas ni mungkin aku akan tambah collection colour yarn ni....





Ni pulak organic cotton...
Nak buat cable beanie...
Kaler hitam...





Yarn ni aku beli kat Haby & wool brand Sirdar Snuggly..
Saja beli nak tambah colour collection...





Yang ni pulak benang Katia Candy beli dari Fasya...
Harga sebenar rm49.90...
Benang ni memang best....
Kalo ada duit terlebih boleh beli lagi.. Hehehehe











Dua benang ni beli dari Elle...
Tak tau nak buat apa lagi....hehehe
Suka tengok kaler hijau ni...


Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 3 Mac 2012

Beanie

Hari ni siap lagi order dari customer....




Kali ni aku guna viscose premium yarn kaler purple...




Ni hasil nye...




Ni plak lace beanie..
Aku guna baby love yarn..
Suka sangat lace pattern ni...



Ni rupa lace beanie setelah siap...
Beanie ni siap dalam 2 hari...

Pas ni sambung ngan order lain plak... (^-^)

Berminat boleh e-mail ke nurrie_1981@yahoo.com

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 1 Mac 2012

Baby beanie

Siap lagi satu order...
Kali ni beanie plak...




Aku guna sirdar snuggly 4ply yarn... Cream colour...
Aku beli kat Haby & wool , ampang park...
Lembut benang ni...




Ni baru start ribbing...




Ni yang dah siap...
Tapi belom jahit nama lagi...




Ni yang dah siap...
Aku buat beanie ni dalan 2 hari...
Ikutkan boleh siap 1 hari...
Disebabkan aku berkerja jadi aku boleh knit waktu malam sahaja...

Skrang ni aku start buat order baru...

- Posted using BlogPress from my iPhone