Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Sabtu, 25 Februari 2012

Baby set

Hari ni siap lagi satu order dari customer...
Aku ambil masa dalam 1 minggu nk siap kan order ni...




Aku guna baby love yarn... Suka ngan yarn ni...




Ni pattern yg aku gunakan...




Ni la hasilnyer.... Booties + beanie... Yg ni aku buat sehari je siap....




Yang plak cardigan baby...



Siap satu set.... Harap Aliza suka... (^_^)

Pas ni boleh start buat order yg lain pulak... :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ahad, 19 Februari 2012

Yarn lagi....

Hari khamis lepas aku received benang dari Turki lagi...




Benang yg ditunggu2 sebab nak buat order dari customer...




Ni benang Baby Love panjang dia 250 metet 100g, 100% baby acrylic.. cantik benang ni bekilat dan lembut..
Benang ni aku nak buat beanie, booties dan cardigan...
Nak kena siapkan sebelum 10/march/2012...




Ini plak benang illusion wool...
Nak buat sweater sendiri nak bawak pergi Korea kononnyerlah... Heheheh
Tak tau la sempat siap ke tak...
Aku dah start buat leher dah..
Sweater ni aku buat raglan style..heheh




Yang ni viscose premium...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Pillow case

Minggu lepas aku terima pillow case dari kak Yati...



Cantik bantal kak Yati buat... Colourful...




Kak Yati siap bagi gift lagi...
Ni dia feather yarn...
Aku tgk yarn ni tak sabar rasanye nk tgk hasil nye lepas knit...




Ini lah hasilnyer .... Aku buat casing iphone...
Memang berbulu2.... Lembut...
Best je knit yarn ni...




Ni plak hp casing, mak aku mintak aku buat hp casing untuk kawan dia...
Aku guna benang summer rose...
Benang ni aku beli dgn Ery..
Rasanya nk dekat 3 tahun lah benang ni aku simpan baru tahun ni nk guna... Heheheh


- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 7 Februari 2012

MKC pillow case swap

Minggu lepas siap satu projek pillow case...
Projek ni dianjurkan oleh Malaysia Knitting Club...
aku nyer partner swap ialah Kak Yati


Ni benang yang aku guna utk projek ni
aku guna Red Heart super save yarn..
aku guna benang ni dalam sebuku lebih..

ni pattern diamond yang aku buat untuk pillow case tu..

Ni baru siap sebelah... 


Done..ini lah hasilnye...
pillow case ni sudah sedia utk dipost... =)

Skrang ni boleh sambung projek yg tertangguh...

Rabu, 1 Februari 2012

Crochet cap

Hari ni order dari Nor siap...
Dia mintak aku crochet kan topi utk baby dia...




Ni benang yg aku gunakan, brand Ice.., nama benang ni Magic Light...




Ni lah hasil nye..
Aku buat ni dalam masa sehari je...

Pas ni kena sambung knit cardigan kakak ku... Huhuhu

- Posted using BlogPress from my iPhone