Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Sabtu, 28 Januari 2012

man v-neck (adult)

Hari ni order dari kak Siti Haslina siap...
Ambik masa labih kurang 2 minggu lebih untuk siap kan vest ni...


Ni benang yang aku gunakan viscose premium
50% arkilik 50%viscose
110meter
buat vest ni guna lebih kurang 5 buku benang hitam 2 buku benang putih

                                     
Vest ni aku knit around ..
senang skit ... =)

 ni dah guna 3 buku benang...






 ni tang leher...
in lah hasil nye...
harap2 kakct suka... 
skrang ni kena start knit kakak ku nyer cardigan plak....

Jumaat, 27 Januari 2012

Nako yarn

Semalam benang sampai lagi....
Kali ni beli kat kawan FB Jenny...





Ni benang nyer...
Benang dari Turki...
Suka sangat... 。・°°・(>_<)・°°・。





Ni benang BonBon kristal benang ni agak nipis...
Rasa nak knit lace shawl...
Nak letak kat office....
Mungkin akan start lepas semua order siap.... :)





Ni plak BonBon ince ni tebal skit..
Tak tau nak buat apa lagi...hehehe
Mungkin nak buat tupperware cozy....

Sampai di sini dulu....
(^_^)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 26 Januari 2012

Knitwie

Pada 31/dec/2011 aku telah selamat meng'register' my own brand diSSM...
Thanks kak CT sebab teman kan aku ke SSM...


Jadi skrang ni dah tak risau lagi... :)





Ni logo aku yg akan aku gunakan...
Thanks to Hasif sebab design kan logo ni cantik dan ringkas...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Lace cap

Hari selasa lepas aku buat lace cap...
Stop kejap buat order...
Lace cap ni aku buat sehari je...
Nak buat benda lain plak...





Cap ni aku guna benang premium viscose lebihan dari order customer...





Ni lah hasilnyer...
Pattern ni aku design sendiri...
Nak bagi kat kawan FB yang baru dapat baby... (^^)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 23 Januari 2012

Lace cardigan

Alhamdulillah siap jugak lace cardigan ni...




Magic light yarn
100% arkilik
4mm knitting needle
Aku guna 3 buku benang untuk buat baju ni..
Lace cardigan ni order dari kawan FB.. (^_^)




Cardigan ni aku knit skali, jadi tak yah nak jahit..
Satu lagi supaya kaler dia tak lari...





Ni pattern yg aku guna..















Ni bahagian tangan..





Operasi meng'block'





Ni sebelum di block





Ni setelah di'block...





Ni lah hasil nyer setelah lebih kurang 3 minggu buat lace cardigan ni...

Lepas ni aku kena start dengan vest pulak... (^_^)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 14 Januari 2012

Benang...

Benang lagi... Huhuhu
Projek still dalam WIP jadi buat masa ni kita post tentang benang je ekh... Heheheh
Kali order benang sebab nk buat order dari customer... Jadi kena la order benang.... Hehehhe





Ni benang yg aku order...










Ni benang viscose premium nak buat vest order dari kak ct...
Sabar ye kak pas ni saya start... Heheh





Ni plak magic light pink... Kaler sangat menawan... Heheheh
Yg ni pun utk order dari customer...





Ni plak angora design tak tahan tengok kaler dia...
Benang ni halus skit.. Kaler ni sama dengan benang magic light...





Yg ni aku order dari US nyer website...
Aku order sebab benang yg colourful tu dah habis jadi yg dua tu saja je beli... Rugi shipping mahal kalau beli satu je...






Red Heart yarn Baby Ecomo
Memang lembut sesuai buat blanket tapi ada satu je... Tak tau nk buat apa... Hahahaha






Red heart yarn soft baby step yang ni pun lembut... Buat baju cantik ni... Mungkin pas ni nk kena order lagi.. Huhuhu yang ni pun beli satu je...

Semalam jalan-jalan kat Sg Wang cari Daiso...
Nak cari benda lain benang yang aku jumpa... Hahahabah

Tapi tak banyak la aku beli... Satu kaler 3 ketul je...










Ni benang2 nyer cantik kan..? Hehehe

Ikut kan semua nk dibelinyer.. Heheh
Duit kena simpan skit nanti nak beli benang kat Korea pulak... Tak sabar rasanyer... (⌒▽⌒)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 5 Januari 2012

Benang datang lagi... o(^▽^)o

Hari selasa lepas aku terima parcel dari Turki...





Kali ni parcel ni sampai agak lambat...
Selalunye dalam 10 hari dah terima kali ambil masa 12 hari, cuak jugak la sebab benang ni nak buat cardigan kakak aku, dia order suh buat untuk dia....





Ni benang nyer yang nak buat cardigan tuk kakak aku
Benang Magic Light
100% arkilik
360 meter





Ni plak baby design
nak buat sweatshirt untuk adik aku...





Ni plak angora premium...
80% angora 20% Arkilik...
Seperti biasa berangan nak buat baju sendiri... Heheheh





Ni plak benang aku terima dari kawan fb....





Benang ni aku beli kat pu3 craft (natasha), saja nak kumpul magic yarn... Heheh





Ni plak aku swap ngan Eijah kawan kat fb....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 2 Januari 2012

Raglan sweater

Siap jugak raglan sweater... Sweater ni order dari kak Mas...




Aku guna Baby Magic yarn Brand Ice...
100% baby arkilik memang sesuai knit untuk baby,
Panjang benang ni dalam 300++ meter...
Saiz jarum yg aku guna 4.5mm...





Sweater ni top down jadi aku knit dari atas ke bawah..
1st time aku try knit top down..
Selalunye dari bawah ke atas..
Aku start knit sweater ni hari khamis...



Hari jumaat dah dapat panjang ni .. Tangan mmg tak berhenti knit.. Hehehe





Bila dah jadi camni lagi tak sabar nk siapkan.. Nak tengok macam mana hasilnye...





Hari Ahad bahagian badan dah siap...





Hari Isnin baru siap sweater ni... Aku ambil masa selama dalam masa 5 hari nak siap kan sweater ni... Ye la pagi kena kerja opis.. Malam je la aku ada masa nak knit...

Lepas ni aku nak kena start knit projek baru... (^_^)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ahad, 1 Januari 2012

Cable sweater

Semalam siap order dari Kak siti..
Cable sweater rasa nya aku siap kan sweater ni dalam 3 minggu...




Aku guna benang Magic Wool De Luxe 100% wool...
Aku guna jarum saiz 5mm




In aku tgh knit bahagian depan ...




Ni bahagian tangan,depan dan blakang....




Ni plak kak siti memperagakan sweater nyer...
Alhamdulillah dia suka ngan sweater ni terutama tang cable tu...




Yang plak Nana bergaya ngan lacy tunic nye dia pun suka ngan pattern ni .., katanye dia nk order lagi... Hehehe

Thanks yer semua...☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*


- Posted using BlogPress from my iPhone