Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Khamis, 22 Disember 2011

Benang...

Benang datang lagi... Heheheh
Kali ni share ngan Fasya kawan kat FB...
Kitorg share shipping cost...







Ni benang Fasya...

Ni benang2 yg kitorg beli...




Yarn ni nama nye Magic Baby..
Nak buat cardigan... Order dari kak Mas...



Yang ni benang Baby Design...
Saja tambah koleksi benang baby... Heheheh




Ni plak Magic Light... Kaler nye memang Light suka dengan kaler ni...




Ni pun benang Magic Light...




Ni plak benang Nako Lolipop, suka tgk kaler dia...
Benang nie beli kat Jenny kawan FB jugak....(⌒▽⌒)




Yang ni plak benang aku beli kat Ery... Suka ngan benang kaler biru tu.... (^_^)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 15 Disember 2011

Yarn..

Minggu lepas aku dapat benang lagi.... Heheheh




Ini seperti biasa dari Yarn Paradise dan Yarnonlineshop... Brand ice..




Ini benang Magic wool De luxe...
100% wool, brand Kuka, memang terasa bahang benang ni.. Hehehe
Benang ni nak buat sweater order dari kak Siti..
Kak siti request sweater yg ada cable pattern...
Nnt aku post progress cable sweater ni...




Ni plak benang marcrame cord.
Yarn ni my mom nk buat bag...




Ni plak benang flora..
Brand kartopu.. 100% arkilik.. Lembut nk buat sweater ada org order...

Ni plak parcle dari Turkey...



Aku order yarn ni dari kak Ayza dari mengait.com...




Ni benang nyer...




Nama benang ni Alize Bebe Batik Sekerim.. 100% arkilik sesuai untuk buat baju baby...
Panjang benang dalam 350 meter..
Tapi sayangnye bukan aku nyer benang huhuhu...
Benang ni kakSalwa punya... Kami share shipping cost....




Ni benang Alize Diva Slik..
100% arkilik juga lembut..
Panjang benang ni dalam 350 meter...
Ini benang aku punya....
Nak buat tunic utk diri sendiri...
Buat lace tunic mesti cantik...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 5 Disember 2011

Lacy cardigan & circular needle

Semantara menunggu yarn dari Turkey tiba, aku start satu projek baru...
Yarn yg aku tunggu ni untuk buat cardigan, order dari kak Siti....

Lacy cardigan ni aku buat utk diri sendiri...




Benang yang aku gunakan ialah benang brand Kartopu jenis Gonca 100% arkilik memang lembut yarn ni....




Ini plak circular needle brand ADDi aku beli online kat Da'knit saja nk try needle ni... Selalu aku guna KnitPro...
Needle ni lebih ringan dan mata nye tak brapa tajam...
Bila dah pakai ni mulalah berangan nak beli yang satu set... Yang macam ni...




Gambar ni aku ambik dari www.addineedleshop.com

Kalau ada duit terlebih nnt boleh la beli... (⌒▽⌒)



Projek baru needle pun baru... Heheh
Mula-mula guna needle ni agak kesat dan agak slow aku knit...




Dah lama2 lama sedap plak guna needle ni...
Kejap dah jadi panjang... (^_^)
Rasanye 2 buku benang cukup untuk buat cardigan ni ...
Panjang benang ni dalam 300++ meter...
cukup untuk buat cardigan utk org dewasa...



Ni pattern lace yg aku guna nama dia Little and Large Diamonds...

Aku ambik pattern ni dari buku ni...



Ok sampai sini dulu....o(^▽^)o

- Posted using BlogPress from my iPhone