Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Isnin, 28 November 2011

Lacy tunic..

Hari ni siap lagi satu order dari Nana sorry ekh kena tunggu lama... Heheheh




Untuk tunic ni aku guna benang Viscose premium lebih kurang 5 ketul....




Seronok buat tunic ni sebab ada pattern lace...
Aku memang suka knit pattern lace, cepat skit siap... Huhuhu




Ni bahagian belakang....




Ni plak bahagian tangan...
Tengah sedap2 knit, bekobar2 nk siap kan baju nie tiba2 benang abis.... Ahhhhh.....




Nasib baik Da'knit ada jual benang jenis yang sama.... Kalau tak terpaksa la aku beli satu lot benang ni....
Satu lot ada 8 ketul, nak pakai nye seketul... Sungguh membazir.... Huhuhu
Thanks Da'knit sebab jual benang ni... Heheheh
Sempat jugak aku selit benang Magic yarn... Bekenan ngan kaler ni.... Nk buat bag kot.... Hehh




Ni hasil lacy tunic setelah siap di knit... Heheheh
Puas hati dah siap...
Harap2 Nana muat...
Dia nak ketat2...
Nanti aku masukkan gambar dia pakai baju ni.... o(^▽^)o

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 17 November 2011

Beanie

Siap lagi satu beanie..
Beanie ni di tempah oleh 2pm fan sama ngan mafla hari tu...
Nak bagi kat Junho waktu konsert 2pm minggu hadapan....




Beanie ni guna seketul benang Sirdar Snuggly DK mmg lembut..




Aku buat separuh dan mintak tolong kak Salwa sambung...





Ni lah hasil nye... kemudian aku jahit nama kat atas beanie tu...




Ini model aku tgh pakai beanie ni (tq Hasif jadi model) heheheh...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 16 November 2011

Buku Knitting

Minggu ni aku beli 3 buah buku...
Ketiga2 ni aku beli kat Kinokuniya KLCC...

Ni buku yg pertama aku beli...




Tak percaya tgk harga nye murah... 19.90 terus ambik tak fikir panjang dah... o(^▽^)o

Banyak projek2 menarik dalam buku nie....

Projek yg paling tak sabar nk cuba..... Yg ni....




Cantik kan laptop casing....
Aku selalu buat laptop cozy nk tukar plak design dia cam nie...

Pas tu aku beli buku ni plak...




Mmg dah lama cari pattern edging ni jumpa plak malam tu xcited tak tekata 。・°°・(>_<)・°°・。 Hahaha

Ni antara pattern yg aku bekenan sangat...







Nanti boleh buat kat cardigan...

Ni lagi satu buku...




Cable & aran
Banyak pattern cable dalam ni...




Ni contoh nye...

Tapi pelik gak 2 buku ni harga nye berbeza...








Ingat ke diorg salah letak harga ...
Time bayar rupanye betul, mmg itu lah harga nye...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 15 November 2011

Booties

Projek seterus nye baby booties...
Baby booties ni aku kait guna Lorena yarn... Yarn nie aku swap ngan Ery...




Yarn ni agak kasar skit... Bila aku crochet baby booties ni dia agak terletak cantik...




Ni hasil nye... Aku guna yarn colour merah...
Pattern ni aku ambik dari buku jepun...




Ni gambar dari buku tu...
Booties ni utk saiz dewasa tapi aku kurangkan stitch utk kecik kan saiz....








Jadi ini lah hasil akhir nye...
Bila sarung kat kaki baby Damia sedang elok je kasut ni...
Dan aku puas dgn hasil nye... (⌒▽⌒)

Lepas ni aku akan buat booties dengan yarn ni lagi...(^_^)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 12 November 2011

Leaf bag...

Munggu lepas aku siap kan satu bag knitting... Rasa nye ni pertama kali aku buat bag knitting... Selalunye aku crochet je....




Aku guna benang baby magic yg aku swap ngan Ery...
Tak sabar nk tengok hasil nye...


Ni dalam proses....



Ni proses meng"block" bag ni...
Biar nampak skit pattern dia..
Aku rendam ngan air panas pas tu aku pin kan dgn peniti...

Dah kering aku cantum kan bag ni dan ni lah hasil nye...




- Posted using BlogPress from my iPhone

Jumaat, 11 November 2011

Benang lagi....

Hari khamis lepas aku terima parcel lagi dari Turkey...
Kali ni aku beli yarn dari /yarnsonlineshop.com/ lebih kurang 8-9 hari parcel ni tiba....




Parcel ni sampai sama ngan parcel Ery....
Aku swap benang lagi... Huhuhu




Aku swap ngan benang Red Heart yarn...
Aku dapat 4 ketul benang lorena... Suka benang nie bila buat bootie dia tegak je... Huhuuh keras skit benang ni tak sesuai nk buat baju kot..




Ni plak benang dari Turkey....
Ada shining2 skit... Huhuhu
Nama nye Magic glitz shades....
Nak buat apa... Tunggu.... tgk jadi apa... Hahaha





Ni plak magic light purple... Lembut benang ni....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jumaat, 4 November 2011

Swap yarn

2minggu lepas aku swap yarn dengan Ery...
Aku tukar Rowan Cotton Rope 2 ketul dengan baby magic...
Suka ngan benang ni lembut...




Ni benang nye kaler pun menarik...
Thanks ye Ery utk hook crochet tu 。・°°・(>_<)・°°・。




Ni plak parcel dari kak Aisya helga...
Ni pun aku swap yarn dgn red heart yarn...




Ni isi nye...
4 ketul benang...
Ondini 2 ketul
Organic cotton 2 ketul
Thanks kak aisya utk button tu cantik (*^_^*)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Yarn

Ahhh... Tak boleh stop beli benang.., minggu ni aku terima lagi parcel dari Turkey...
Ni benang2 yg aku beli...




Seronok bila nampak parcel ni atas meja...




Angora pink
Cadang nye nak buat shawl lace.. Ngan cardigan lace...
Aku mmg suka knit lace..




Magic wool bulky cream
Yg nak buat booties utk aunty moni dan kak fiza... Hadiah besday....




Baby magic blue
Yg ni tak tau nk buat apa...



Yg ni plak benang cotton indon beli dgn kawan fb lily wong...
Cantik colour dia... Benang ni aku buat projek CAL utk YLM....
Aku crochet guna tulip hook laju dan licin....
Sangat berpuas hati dengan benang nie...
Mungkin akan tambah koleksi benang ni lagi.... Heheheheh

Skrang ni aku kumpul benang magic... Mungkin dalam minggu depan dapat lagi... Huhuuhu


- Posted using BlogPress from my iPhone

Beanie

Beanie yg di tempah oleh Aisya untuk baby Rayyan...







- Posted using BlogPress from my iPhone