Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Sabtu, 22 Oktober 2011

yarn & order

Minggu lepas balik dari office singgah jap kat Ampang Park nak beli yarn untuk knit beanie order dari Aisha....



Ni antara yarn yang aku beli di kedai Haby & wools....




Ni benang Sirdar Snuggly jenis Dk halus benang nie....
Banang nie nak buat beanie...
Aku mintak tolong kak Salwa knit kan tuk aku....




Yang ni pun sama jenis ngan benang kat atas tu....
Cuma colour je lain ni colour cream...
Benang nie pun nk buat beanie ....
Aisyah nak colour nie....



Ni hasil nye... Siap dalam masa 2 hari....




Ni plak benang knitpicks dah lama beli yarn nie tapi tak knit lagi....
Aisya nak beanie kaler dark blue...jadi boleh la aku guna yarn nie... Heheh



Ni hasilnye ambik masa 2 hari gak....
Sekarang nie tinggal lagi satu beanie je nk siap..
aisyah jugak order utk baby boy dia.... Warna hitam... Still dalam wip minggu ni tak dapat siapkan.... Sebab gi bejalan ke Sarawak.... huhuhuhu

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 10 Oktober 2011

Baby Dress & Beanie

Siap lagi projek baby Dress .....




Guna benang viscose premium ....

Ini hasil nye....



Infront..




Back...




Pattern...

Lebihan benang nye aku buat beanie...




Ni topi nye aku tambah lace dkit kat tengah2.... Ini percubaan pertama aku buat pattern can nie...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 1 Oktober 2011

mafla

Projek mafla ni siap minggu lepas tapi tak de masa nk post...




Mafla ni aku guna yarn dari jepun nama dia Harmanaka aku beli kat petaling street..







Ni hasilnye setelah lebih kurang 3 minggu aku knit...
Banyak gangguan...
Mafla ni di order oleh 2pm fan...
Kabarnye akan dtg malaysia mafla ni nk bawak ke konsert la kot.. Hehehehe...


- Posted using BlogPress from my iPhone

yarn

Minggu lepas dapat lagi parcel kali ni dari turkey...





Seperti biasa aku beli yarn ni setiap hari selasa murah sikit sebab ada promo...

Antara benang yg aku beli...



Ni Purple Viscose premium yarn nampak cam kaler biru lepas order baru perasan yarn nie kaler purple...
Yarn ni nak buat tunic lace, yarn ni nampak cantik bila diknit dan jatuh...




Ni pun dari jenis yg sama viscose premium ...
Yarn ni nk buat baby dress order dari mycousin...
Yang akan dapat 1st baby dalam minggu depan....




Ni nomade cotton black nak buat cardigan order dari myaunty ..





Ni plak benang gonca lavender...
100% arkilik sangat lembut...
Yarn ni nak buat sweater nk letak kat opis...

Makin bertambah-tambah yarn kat rumah, sampai tak tau mana nk letak... Hahahah....


- Posted using BlogPress from my iPhone