Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Jumaat, 26 Ogos 2011

Mafla...

Smlm kakak aku beli 4 ketul benang Hamanaka.... 1st time aku jumpa yarn nie.... Selalu jumpa minlon & nona je....




Benang nia agak tebal skit....
Dia beli kaler oren 4 ketul....
Seketul dalam rm6.00...
Dia beli yarn nie kat petaling street kedai nie banyak jual yarn yr diimport dari Jepun...
Hari tu tgk harga dia dalam 14.00-35.00 seketul....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Baby sweater

Akhirnye siap gak order dari Aisha untuk baby boy dia....




Green viscose premium


White viscose premium

Sweater ni aku guna yarn viscose premium kaler hijau+putih....
Aisha nak belang2....




Ini hasil nyer.... Sweater dan cap...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 24 Ogos 2011

Order...

Ahhh.... Masih banyak order yg perlu disiap kan....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 15 Ogos 2011

brooch



Hari ni siap sepasang brooch...
brooch nie aku buat utk Program 1 hari 1 produk...
Pattern nie aku dapat dari Mis Fid...
ni 1st time aku try buat crochet guna US pattern..
Selalunye aku guna Japanese pattern...


ni lah haslnye...



cantik plak bila dah jadi bunga,,...
Lepas nie mungkin banyak bunga rose akan ku buat...heheheh


Rabu, 10 Ogos 2011

Yarn

Minggu lepas aku beli yarn kat yarn paradise...
Aku beli yarn jenis viscose premium....




Aku beli warna hitam, hijau dan putih....

Yarn nie nak buat vest dewasa order dari kawan adik aku...
Dia nak warna hitam+putih...

Satu lagi order dari Aisha...
Dia suh buat sweater+topi tuk baby dia yang bakal lahir bulan depan..
Dia nak kaler hijau+putih....

Aku akan start knit minggu depan...
Nak kena settle kan order tuk minggu ni...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 9 Ogos 2011

Minlon yarn

Minggu lepas aku gi ke Petaling Street nk pergi kedai Macy nak beli benang....
Makcik akunpun nak beli gak, dia baru blaja knitting dari aku... projek petama di laptop casing... Nnt aku upload kat sini....

Ni antara benang2 yg aku borong kat sana.... Heheheh




Maroon



Pink




Light purple




Dark purple

Rug yarn nie aku buat laptop cozy mmg seauai sebab yarn nie cam kasar skit.....warna nie customer pilih sendiri....

Yg ni plak version kecik jenis yarn sama....




Blue




Pink




Dark purlpe




Light purple

Aku beli yarn nie tuk jahit nama kat atas laptop cozy tu....

Aku beli gak benang tu collection aku.... Heheheh








Minlon kool ni cam keras skit benang dia tak tau lagi nak buat apa ngan benang nie aku beli kaler cokelat dan putih....





Last skali benang nie kaler dia campur2 ......

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 8 Ogos 2011

Order ii

Ini order2 yg aku dapat siap kan dlm masa seminggu....
Aku mintak tolong bapak aku tuk kait kat alas meja dan bag kamera...
Mak aku plak tolong kait mafla....

Ini antara barang siap....




Hp cozy




Hp cozy




Mafla




Pencil case




Hp cozy




Hp cozy




Laptop cozy




Laptop cozy




Alas meja




Bag kamera

Ok kena sambung meng'knit' order2 yg lain.... (^_^)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ahad, 7 Ogos 2011

Cap

Akhirnye siap gak cap tuk uncle Salleh , setelah sekian lama dia tunggu.... Sorry ye uncle sy banyak tempahan.... Hehehehhe





Adik aku tlg jadi model tuk cap ni....

Half cap ni aku buat half lagi kaksalwa tolong buat sebab tak de masa nk siap kan terima kasih bebanyak kak Salwa.... ;)


- Posted using BlogPress from my iPhone