Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Selasa, 28 Jun 2011

Crochet

Dah lama tak update blog....
Dalan 2 minggu nie aku tak brapa knit... Sibuk buat bunga crochet nak buat brooch..



Ini crochet bunga yg aku buat....




Ini yang ada daun....
Bila dah start buat nie tak leh berhenti dah ....




Ini plak benang aku beli kat Macy benang Minlon ....
Benang2 nie nak buat laptop cozy, snowcap ngan crochet flower....
Dia jual 5 ketul benang dalam rm9.90....
Bertambah lagi koleksi benang aku.... =)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 18 Jun 2011

Snow cap

Hari nie siap lagi satu snow cap....







Snow cap nie order dari Nana tuk anak dia Airell....







Snow cap nie guna Red Heart Classic yarn...




Lagi satu snow cap siap order dari Nana jugak ni kakak punye plak..
Guna Red Heart Yarn juga....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 9 Jun 2011

Tunic

Skrang nie aku dah mula ngan projek baru.... Nak buat tunic..
My cousin order ....




Tunic nie guna yarn jenis ribbon...
Nama yarn nie Narrow Cotton Ribbon
Panjang dia 200 meter
95% cotton
5% polyster




Baru siap takat nie....




Nie pattern tuk baju nie...
Nama pattern nie shadow triangles tapi tang shadow tu dah tak de.... Heheheh
Dah diubah menjadi triangles je....(^。^)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 6 Jun 2011

Snow cap

Dalam masa 3 hari nie aku telah berjaya siap kan 2 helai snow cap... Nie hasilnye...




Menggunakan benang Sirdar Bouns Chunky kaler hitam dan cream nak buat belang2....




Ni hasilnye... Nie order dari kakak ku... Dia nak bagi kpd kawannye di Korea... Dah selamat diposkan pagi tadi... Moga selamat sampai disana dan harap dia suka... (*^_^*)




Snow cap ke-2 plak order dari my auntie... Dia suka ngan color yarn nie... Red Heart Super Saver...




Ni hasilnye snow cap nie agak besar dan panjang request dari my auntie... (^_^)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 2 Jun 2011

Cardigans

Akhirnye siap jugak 3 cardigan yang ditempah oleh KakLin....
Thanks kaklin....
Aku knit guna benang cottonac kaler pink putih kaklin nak sama kaler, tapi pattern yang berbeza-beza....
Aku guna 10 ketul benang untuk buat cardigan nie..
Dengan siapnye cardigan nie aku boleh mula knit tempahan2 yang menunggu.... =)












Ni cardigan yang aku buat....

- Posted using BlogPress from my iPhone