Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Rabu, 27 April 2011

Sweater & WIP

Ini sweater yg ke-3 aku knit....
Sweater yg ke-2 dah siap cuma tinggal nak cantum je....
Yg nak mencantum yg malas skit tu... Hehehehe



Baru siap beberapa row...
Bawah tu ada patter lace skit....
Target nak siap kan sebelum bulan 5 huhuhu....
Bulan nie je dah 2 sweater aku siap kan....







Sambil2 aku knit sweater tu aku start lagi satu projek....
Cadang2 benang kilat nie nak buat baju khawin for my cousin...
Rasanye sempat kot, sebab dia kawin tahun depan....




Nie pattern baju,aku lupa plak apa nama pattern lace nie...
Pattern nie aku dapat kat dalam buku Lace & Eyelet yg aku beli kat times bookstore masa dia buat sale dulu.....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 23 April 2011

Benang

Hari selasa minggu lepas aku terima lagi parcel dari yatn paradise.... ;)





Kali nie aku order benang jenis nomade yarn 100% cotton....





Satu lagi benang jenis sparkle 60% polyster 40% lurex...
Benang nie kilat2 skit....






Benang ni kaler purple, lembut dan tak gatal....
Benang nie nak buat something for my cousin hope she like it... :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 18 April 2011

Snow cap

Hari nie aku start buat order dari my auntie dia suh aku knit kan satu snow cap tuk dia...




Aku gunakan benang katopu utk buat cap nie..



Baru banyak nie aku knit....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan 3/56,Kuala Lumpur,Malaysia

Jumaat, 15 April 2011

Picnic @ PD

Ari nie me, mysis & mom gi picnic kat PD pantai dah semakin cantik berbanding dgn 2-3 tahun lepas....





Banyak buah2an kat sana banyak jugak la kitorg makan manggis & durian sampai sakit tekak... Hehehehe





Still knitting tak boleh ditinggalkan... Hehehehe
Walaupun gi cuti2 m'sia order dari customer kena siapkan.... ;)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Pantai,Port Dickson,Malaysia

Khamis, 14 April 2011

Kopiah

Kopiah nie order dari sue....
Siap dalam masa 2 hari
Shine Worsted yarn dari knitpicks guna 2 ketul benang....
Pattern dia 2 knit 2 purl...

Sent from my iPhone

Khamis, 7 April 2011

Buku utk dijual


Quilts book.



Rm 25.00 (termasuk postlaju)



Rm25.00(termasuk poslaju)


Buku Quilts nie utk dijual pattern sheet masih melekat kat dalam buku blom dikoyakkan lagi...


Masih dalam keadaan baik dan berbalut dgn plastik..


sesiapa berminat boleh email saya...


Nurrie_1981@yahoo.com

Rabu, 6 April 2011

Cardigan




Satu daripada 3 cardigan yg ditempah oleh kaklin dah siap....
Harap2 anak dia muat la pakai cardigan nie....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ahad, 3 April 2011

Knitting needle & yarn

Hari nie gi Sungai Wang nak ambik yarn Filatura Di Crosa jenis Millefili Fine, Lily handycraft utang aku hari tu....




Ni la barang yg aku beli tadi 2 pair knitting needle kawan aku mintak tlg belikan....
Diorg nak blaja knitting dari aku tu yg kena belikan tuk diorg....
Esok boleh la start blaja.....



Dua2 aku belikan saiz 5mm tulip brand, baru nak blaja kena guna needle yg besar cepat skit nampak hasil nye... :)

Igt nak cari yg jenis besi nye tapi tak de jual kat kedai tu.....

- Posted using BlogPress from my iPhone