Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Ahad, 30 Januari 2011

Eco bag

Hari nie aku ke rumah my cousin husna .....
Dia minta tolong aku ajarkan camner nak jahit bag....
Nie lah hasil nye...
Walaupun baru 1st jahit tapi hasilnye sungguh memuaskan .....
Dia dah pun menerima tempahan pertama tuk jahit bag..... ;)
Good luck Husna.... :)

Sabtu, 29 Januari 2011

Sock

My 2nd pair of sock....
Kaler dia lain2...
Sebab guna benang terlebih hari tu... Heheh

Jumaat, 28 Januari 2011

Cable sweater

Cable sweater nie still WIP....
Benang plak tak cukup...


Rabu, 26 Januari 2011

Interweave knits mag

Minggu lepas aku beli mag nie kat kinokuniya....

banyak sock pattern yang menarik....

Isnin, 24 Januari 2011

Topi

Tempahan dari rakan FB.....

Ahad, 16 Januari 2011

Yarn winder

Hari nie buat operasi melilit benang.....

yarn winder nie aku beli kat knitpick harga dia dalam 19.90USD kira murah gak la...

hari tu ada tanye kat craftworld dia jual dalam Rm400++....

Setelah melilit yarn nie dapat la 3 ketul benang...dah boleh start knit......

Khamis, 13 Januari 2011

Parcel

Hari nie aku terima lagi parcel.....
Kali nie dari US....
Aku minta tolong presonal Shopper MoleyGarden belikan yarn dari knit pick.....

Excited biler dapat parcel nie tak sabar nak bukak...hehehe

Nie isi kandungan dia.....


aku beli 4 ketul lace yarn, yarn nie rasanye nak buat baju....


ni plak sock yarn....
biler aku dah boleh knit sock ngan kemas baru aku guna yarn nie...
sayang nak guna......hehehe

ni pun lace yarn...
yg kaler purple tu nak buat shawl...
yg kaler hijau tu plak nak buat baju kebaya utk my cousin.....harap2 menjadi la kebaya nye nnt...heheheh

Sport Yarn yg kaler cream ni plak utk buat topi ada org tampah...
yang lain tu tuk tambah koleksi.....heheheh
susah biler dah minat knitting nie tak bleh tgk yarn cantik mesti nak beli.... ;)
pas nie kena stop beli yarn....kena abis kan dulu stok yabg ada....hehehe






Rabu, 12 Januari 2011

Sock

2minggu lepas aku gi Kinokuniya dan terjumpa buku 2-at-a-time sock Melissa Morgan-Oakes aku pun melabur kat sana ...hehehe

Dalam buku nie dia tunjuk teknik camner nak knit sock serentak....tapi aku blom cuba lagi...huhuh

banyak gak pattern2 sock dalam buku nie, aku pun terexcited nak buat sock...hehehe

Sock kaler biru nie still dalam WIP, aku baru blajar camner nak buat heel, heel flap, turning heel...nampak cam berjaya je setelah beminggu2 try....

Kalau sock nie success baru aku start knit guna sock yarn.... ;)

Selasa, 11 Januari 2011

Parcel

Parcel yg ditunggu2 sampai jugak akirnye lebih kurang seminggu lebih tunggu....
Benang nie nak buat jacket...
Malam nie juga aku start knit... ;)


Sent from my iPhone

Jumaat, 7 Januari 2011

Sock yarn

Aku beli sock yarn nie dari Kak Rozi...
Sock yarn ni nak buat stokin sendiri...
Tapi tak tau la bila nak start....
Thanks kak Rozi cuz jual yarn nia kat saya... ;)

Sent from my iPhone

Selasa, 4 Januari 2011

Stokin

Selamat tahun baru.....
Rasanye dah lama tak update blog ni...
Setelah lama terbengkalai akhir nye siap jugak stokin utk my mom....