Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Rabu, 27 Oktober 2010

Shawl

Skrang nie aku tgh belajar knit shawl....aku guna benang minlon super crepe dah lama beli benang nie baru skarang aku guna.... Shawl yg aku tgh buat nie nama nyer Adamas shawl....
Walaupun pada mulanye agak keliru tapi setelah kakRozi explain, baru aku paham...takde la susah sgt .....
TQ Kak Rozi.... ;)

Sent from my iPhone

Khamis, 21 Oktober 2010

Laptop casing

tempahan dari kawan Hasif....TQ

Jumaat, 15 Oktober 2010

Parcel


semalam barang yg aku order dari personal shopper Moleygarden store telah sampai mengambil masa lebih kurang 10 hari utk tiba....antara barang2 yg aku order...
Yarn dari Knitpick ni mmg dah lama berangan nak beli akhir nye dapat jugak...
aku beli benang jenis shine sport sgt lembut dan seketu lace yarn berangan nak buat shawl


Yang nie plak jelly rolls tuk patchwork beli dari fabric.com...



yang nie cable tuk interchangable needle saiz dia 150cm.....
Thank You MoleyGarden Store..... =)




Isnin, 11 Oktober 2010

Yarn

Memang tak boleh jumpa benang la, kalo jumpa mesti nak beli....
Benang nie aku beli kat kedai Haby & Wools brand Sirdar seketul rm19.90...
Tapi tak tau lagi nak buat apa ngan benang nie.... =)

Sent from my iPhone

Ahad, 10 Oktober 2010

Knitting

Rupanye adik lelakiku berminat nak belajar knitting...

Hari tu balik dari UiTM dia mintak aku ajar kan..

Ni lah hasil nye walaupun tak berapa kemas tapi ok la kan budak laki nye hasil tangan... =)

Sabtu, 9 Oktober 2010

Sock

setelah berminggu2 belajar buat stokin akhir nye bejaya jugak siap sebelah....=)

Rabu, 6 Oktober 2010

Yarn

Dah lama rasanya tak update blog nie....

Minggu lepas aku ada beli benang Rowan cotton Rope kat website www.whichcraft.co.uk benang kat web nie sangat murah dia jual seketul 1 pound bila dah convert jadi RM4 aku beli dalam 8 ketul +shipping dalam RM60 sgt berpuas hati dgn harga nye.....

kat web lain yarn nie masih mahal.....

siap bagi coklet lagi.... =)