Halaman

My pet

PitaPata Cat tickers

Rabu, 28 April 2010

Buku

Balik keje tadi melencong ke KLCC pas tu singgah jap kat kinokunia nak cari buku nora roberts yang terbaru...dijangkakan keluar bulan 5 .... tetiba tgk tadi dah ada...seronok nye...pas tu gi plak singgah kat japanese section dah terbeli plak 2 buku nie.....


Cantik gak pattern2 baju dalam buku nie....


Selasa, 20 April 2010

Projek terbaru

Benang nie nak buat topi... Ditempah oleh cla...


Sent from my iPhone

Ahad, 18 April 2010

My Kintting Book collection

Ni buku yg paling mahal pernah aku beli harga dia lebih kurang Rm230.oo beli kat kinokuniya...geram tengok pattern dalam nie macam2 ada.....



ni buku collecton tuk baju baby.....



yg nie magazin knitting & crochet keluar setiap musim.... autum,winter,spring.....harga dia pun dah naik dulu 42.00 skarang nie 52.00 beli kat kinokuniya.....






My Knitting Book Collection

Ni buku pertama aku beli......aku blajar knitting pun melalui buku nie...ambik masa dalam 3 bulan...baru berjaya buat purl and knit....first pattern yg aku belajar garter.....
belajar guna buku jepun lagi mudah sebab dia bagi gambarrajah....kalo yg US nyer susah skit sebab tak de gambar... :)


buku nie plak himpunan gambar2 pattern.... macam2 pattern ada.....


yg nie plak buku cara2 nak buat sweater....memang complete....dari mula cammana nak start samapai la siap sweater.....memang bagus buku keluaran nie.......

Ahad, 11 April 2010

Topi

Topi dah siap....
Sent from my iPhone


Sabtu, 10 April 2010

Benang

Pagi tadi aku bejalan2 kat sg Wang Cari kedai benang....
Nak Cari benang cam Riben tu...

Nie benang yg aku beli tadi kaler itam.... Penjual tu cakap Kali nak belajar Kait diorg boleh ajar kan tapi kema beli benang kat diorg..

Seketul benang nie Dalam 35.50....
Melayang Duit aku dalam 300++.... heheeh
Dah bekenan kan kena la beli ;)

Sent from my iPhone


Jumaat, 9 April 2010

topi

topi nie ditempah oleh kak dilla utk baby alia.....

nak matching kan dgn sweater belang merah nye....

still ni progress.....

Sent from my iPhone

My omnia

Hp nie Akan di jual sedih nye....



Sent from my iPhone

Jumaat, 2 April 2010

Bunga Dip

My cousin nak kawin jadik kitorg pun cuba la nak buat bunga dip......
ini 1st time buat kelakar jadik nye.....
ni plak percubaan ke2...
akhir nye jadik macam nie....best jugak buat bunga dip nie.....
kalau ada masa teringin jugak nak gi kelas bunga dip....